tiistai 24. heinäkuuta 2012

Korukaveri suosittelee

Korukoplassa esitellään parhaita korukirjoja. Minulle tämä oli helppoa, sillä omistan vain muutaman korukirjan joista yksi nousee kuitenkin muita hyödyllisemmäksi, inspiroivammaksi ja muutenkin ihan ykköseksi sarjassaan.  Olen esitellyt sen myös vanhassa blogissani, täällä.

 Johanna Vireaho & Sari Tammikari: Muistojen korut

 
   

1. Millä perusteilla yleensä hankit koruihin liittyviä kirjoja?

- Hankin uusia korukirjoja hyvin harvoin, mutta tämä teos oli hankittava heti tuoreeltaan. Oikeastaan sain kirjan siskoltani, joka osti sen joululahjaksi kuultuaan halustani hankkia opuksen. Tässä kirjassa on hyvin samanlainen koruilufilosofia kuin minulla ja se sisältää kaiken tarvittavan tiedon. Palaan teoksen pariin aina uudelleen ja yllätyn että se on aina niin mukaansatempaava - mieli kihisee uusia (ja vanhoja) ideoita.  
  
*****
  
2. Milloin hankit juuri tämän kirjan, mistä, suositteliko joku? 

- Sain kirjan lahjaksi viime jouluna. Näin tästä mainoksen Juju-kerhon lehdessä ja katselin teoksesta kirjoitettua artikkelia Jujun nettisivuilla. Puhuin myös teoksesta siskojeni kanssa Facebookissa. Eli olin myyty jo ennen kuin edes koskaan oidellyt kirjaa kädessäni!
    
*****
  
3. Kerro yleisesti kirjan sisällöstä! Kerro myös sivumäärä. Hinnankin voisit kertoa.

- Teoksessa on 110 sivua. Alussa kerrotaan erilaisista tekniikoista ja välineistä alkaen helmistä ja langoista päätyen korupiikkien tohottamiseen ja kolikoiden poraamiseen. Kirjassa on paljon vinkkejä mallikoruihin. Kuvat ovat kauniita ja inspiroivia. Esim. Bookplus myy kirjaa 25 euron hintaan, Sinellistä tämän saa parilla kympillä.
    
*****
       
4. Mikä tai mitkä asiat kirjassa on parasta?

- Materiaalivalinnat. Kirja suosii pitkälti kierrätysmateriaaleja ja soppi siis siten minun koruilutyyliini.
     
*****
  
5. Mikä kirjassa on negatiivista tai puutteellista?

- Olisin toivonut vieläkin enemmän ideoita kierrätyskoruiluun, siellä se maailma on lähes rajaton!
       
*****
  
6. Kenelle suosittelet kirjaa?

- Kaikille. Niin aloittelijalle kuin pidempäänkin harrastaneelle. Ammattilainen ei välttämättä tästä niin paljoa saa, koska kirja on aika kädestä pitävä ja ohjaa eri työvaiheissa niin yksityiskohtaisesti. Jos materiaalien uusiokäyttö kiinnostaa ja tahtoo inspiraatiota tai vaikka vain kevyttä johdatusta koruilutekniikoihin, tämä on se kirja jonka tarvitset!

5 kommenttia:

 1. Kiitos, olitpa todella nopea, Nafisan ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta lähdössä lomalle Helsinkiin (siis aivan parin tunnin päästä), niin piti kirjoittaa nopsaan. Ja tämä tosiaan oli helppo valinta. :) Viimeksi pari päivää sitten selailin opusta ja huokailin ihmetyksestä!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä :) Täytyy etsiskellä kirja käsiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositteen! Tämä on kyllä oikein kiva kirja. Tuskin tulen tämän lisäksi hankkimaan muita kirjoja omaksi - kirjastosta voisin lainata muitakin, mutta tämä täyttää minun korukirjatarpeeni loistavasti!

   Poista
 3. mulla myös on tuo kirja, ja toden totta, se on yksi selatuimmista :))

  VastaaPoista